Bel ons: 040
Volg ons:

 

Triggerpoint Massage

Een triggerpoint massage is een medium tot harde massage van pijnlijke punten (triggerpoints) in de rug, nek, benen en/of armen. Voor optimale afname van spierspanning / pijn worden speciaal geselecteerde massagetechnieken gebruikt. De meest gebruikte is de drukpunt massage alleen, waarbij er een aantal seconden op de pijnlijke plek wordt gedrukt. Soms wordt deze drukpunt massage gebruikt in combinatie met rekkingstechnieken en/of actief aanspannen van de spier. Na de triggerpointmassage voelt u minder pijn en spanning in de spier.

Naast de triggerpoint massage wordt er eventueel als u er behoefde aan heeft ook oefeningen en adviezen gegeven om nieuwe triggerpoints kunt voorkomen.

WAT IS EEN TRIGGERPOINT?

Een triggerpoint is een plaatselijke verdikking / verkramping in een spier als gevolg van ophoping van afvalstoffen door verminderde doorbloeding (minder zuurstof naar spier). Dit kan zich uiten in pijn, gevoelloosheid of tintelingen.

Bij druk op een triggerpoint kan de pijn uitstralen naar een andere plek in het lichaam. De lokatie waar iemand pijn aangeeft hoeft dus niet de plaats te zijn waar de triggerpoint zich bevindt. Bijvoorbeeld bij een triggerpoint in de nek, kan er pijn / tintelingen ervaren worden in armen en/of hoofdpijn.  Hoofdpijn in de vorm van migraine of spanningshoofdpijn, een tennis- of golferselleboog en tintelingen in handen en voeten worden verlichten vaak met triggerpoint massage.

VOOR WIE IS EEN TRIGGERPOINT MASSAGE BEDOELD?

Een triggerpointmassage wordt vaak gegeven bij mensen met:

  • Lichamelijk overbelasting (eenzijdige bewegingen, langdurige statische belasting (opgetrokken schouders), verkeerde (werk)houding, kortdurende zware inspanning, trauma (valpartijen, botsingen, operaties), hypermobiele gewrichten)
  • Psychisch overbelasting (stress, jezelf teveel druk opleggen, grenzen niet op tijd aangeven, teveel verantwoordelijkheidsgevoel, gevoelens niet uiten)

UITVOERING TRIGGERPOINT MASSAGE

  • Uitgangspositie; buiklig of zit, afhankelijk lichaamsregio en voorkeur
  • Dosering: middel tot hard (aangepast op de pijngrens)
  • Gemasseerde regio: nek/schouder, hele rug of been

 

TRIGGERPOINT  MASSAGE NODIG?

Boek makkelijk online en betaal achteraf in de praktijk.  U kunt ons via Whatsapp direct bereiken.

 

De massages worden niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U kunt betalen via pin of contant.