Bel ons: 040
Volg ons:

Wat is een massage therapie?

Massage Therapie richt zich voornamelijk op de spieren en de gewrichten in een bepaalde lichaamsregio. Dit kan zijn nek-/schouderregio, rugregio en/of benen.  Door basisgrepen (strijkingen, knedingen, drukken) wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Bij pijn of stijfheid wordt de betrokken plek behandeld met specifieke grepen.

VOOR WIE

Iedereen met en/of zonder lichamelijke klachten die graag een massage willen
Mensen die niet aanvullend verzekerd zijn en therapie (fysio-) nodig hebben als gevolg van sportblessure’s, stress, rugklachten, nek-/schouderklachten, hoofdpijn en RSI klachten.

LICHAAMSLOCATIE EN DOSERING MASSAGE

Massage Therapie Eindhoven heeft de volgende onderverdeling gemaakt;

  • Nek-/schoudermassage
  • Rugmassage
  • Beenmassage

Bij een therapeutische massage bepaald de klant wat voor soort massage er gegeven wordt. De hulpvraag en dosering wordt afgestemd op de wensen. Er kan een keuze gemaakt worden uit de volgende massage methoden;

  • Lichte massage (ontspanningsmassage, klassieke massage)
  • Medium massage (klassieke massage)
  • Harde massage (klassieke massage, triggerpoint massage)

VERSCHIL MASSAGE THERAPIE EINDHOVEN MET ANDERE MASSAGE PRAKTIJKEN

Er zijn drie belangrijke punten waardoor Massage Therapie Eindhoven zich onderscheid van andere massage praktijken:

  1. De massage worden gegeven door deskundige masseurs die zijn afgestudeerd als fysiotherapeut en/of nog in opleiding zijn
  2. Vooraf aan de massage is het mogelijk om een klachtenformulier in te vullen, zodat de masseur na een kort lichamelijk onderzoek gericht kan masseren / behandelen.
  3. Naast de therapeutische massage is het mogelijk preventie oefeningen mee te krijgen. Alleen als de klant erom vraagt kan de masseur adviezen en oefeningen meegeven voor thuis om het herstel te bevorderen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *